Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в Грузия, след

...
Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в Грузия, след
Коментари Харесай

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са надълбоко разтревожени от стихващата демокрация в Грузия, откакто Народното събрание утвърди за " задграничните сътрудници ".

Според Вашингтон Грузия има два избора - да поддържа законопроект в " кремълски жанр " или да застане зад евроатлантическите желания на хората.

" Дълбоко сме разтревожени от отстъплението на демокрацията в Грузия ", написа в X съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, представен от Reuters.

" Грузинските депутати са изправени пред сериозен избор - дали да поддържат евроатлантическите желания на грузинския народ или да одобряват закон за задграничните сътрудници в жанр Кремъл, който опонира на демократичните полезности ", посочи Съливан. " Ние сме с грузинския народ ", добави той.

Припомняме, че законопроектът изисква организациите, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " сътрудници на задгранично въздействие ". Спорното предложение провокира разрастваща се политическа рецесия в Грузия, къдетои желаеха законопроектът да бъде отдръпнат.
 Съединени американски щати смятат Русия виновна за конфликтите в Грузия
Съединени американски щати смятат Русия виновна за конфликтите в Грузия

Около Закона за задграничните сътрудници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР